مربای گیلاس

مربای گیلاس

 مربای گیلاس - تصویر 1مربای گیلاس سفید، یکی از محبوبترین مرباهای من ه که علاوه بر خوشمزگیش، رنگ و لعاب خاصی به سفره میده! تا فصل گیلاس تموم نشده این مربای خوشمزه رو درست کنید.

من با هر دو نوع، هم گیلاس سفید ( صورتی ) و هم گیلاس قرمز درست کردم. اگر از گیلاس سیاه و تیره استفاده میکنید حدود 100 گرم از شکر رو کم کنید، چون گیلاس سیاه به نسبت انواع دیگه اش خیلی شیرین تره! یه پیشنهاد دیگه اینکه اگر مثل من عطر میوه های بهاری رو دوست دارید، به این مربا هیچ چاشنی معطری مثل وانیل و... اضافه نکنید. درسته گیلاس عطر زیادی نداره ولی طعم طبیعیش مطلوب تره.

 مربای گیلاس - تصویر 2

مقدار مواد رو بر اساس یک کیلو گیلاس اندازه کردم! شما اگر مقدار گیلاستون زیاد هست، شکر و آب رو هم به همون نسبت زیاد کنید.

 مربای گیلاس - تصویر 3

مواد لازم:

  • گیلاس / 1 کیلو
  • شکر / 700 گرم
  • آب / دو سوم لیوان

نکته: میزان شکر را حدوداً به اندازه دو سوم گیلاس در نظر بگیرید. بعنوان مثال؛ برای 3 کیلو گیلاس، 2 کیلو شکر یا کمی بیشتر مناسب است.

 مربای گیلاس - تصویر 4

طرز تهیه:

هسته گیلاس ها را بگیرید. ( اگر مربا رو به رسم تبریزی ها برای سر سفره افطار یا شام و ناهار میخواهید، بهتره هسته گیلاسها رو نگیرید، اینطوری گیلاسهاتون کمتر له میشن و ظاهر قشنگ تری دارن و چون به عنوان دسر بعد از غذا استفاده میشه، هسته اون مشکلی ایجاد نمیکنه و میشه مثل میوه معمولی یا کمپوت، موقع خوردن هسته شو گرفت )

گیلاسها را داخل قابلمه لعابی به صورت لایه لایه با شکر مخلوط کنید و به مدت یک شب یا کمی بیشتر داخل یخچال قرار دهید تا آب بیاندازد. ( اگر با هسته باشد، آب نخواهد انداخت، اشکالی ندارد )

روز بعد قابلمه را روی اجاق بگذارید و 2 سوم لیوان، آب به آن اضافه کنید، حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا جوش آید ( کنار اجاق بمانید )، سپس حرارت را کم کنید ( خیلی کم ) و بگذارید به مدت 30 تا 40 دقیقه، مربا آرام آرام بپزد و شربت آن قوام آید.

در تمام مدت پخت، درب قابلمه را نبندید و مرتب کف روی آن را بگیرید تا مربای شفافی داشته باشید.

بعد از اینکه شربت مربا قوام آمد و گیلاسها نیز پخته شد، اجاق را خاموش کنید.

یک دستمال خیلی نازک روی قابلمه بیاندازید و بدون اینکه قابلمه را جابجا کنید، به مدت 4 تا 5 ساعت ( تا زمانی که کاملاً خنک شود ) به همان حالت روی اجاق رها کنید.

با این کار ، شربت به خوبی به خورد میوه ها رفته و مربا به اصطلاح دم میکشد.

بعد از سرد شدن، مربا را به ظرف درداری منتقل کرده و در یخچال نگهداری کنید.

دستور اختصاصی مامی سایت

ارائه دهنده: مریم محمدی

 مربای گیلاس - تصویر 5

мебель на заказ

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه